Logo GH Cirkel op wit.png

In verband met de vele vragen over het corona virus (COVID-19) hebben wij een speciale pagina gemaakt. Lees meer.

Hypno Birthing? 

Hypnobirthing® is een methode om je te helpen de geboorte van je baby ontspannen door te komen. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Mongan en in Nederland inmiddels wijd verbreid. Het is een methode van zelfhypnose, waarbij ervan uit wordt gegaan, dat zwangerschap en geboorte normale, natuurlijke en gezonde levensprocessen zijn. Volgens Mongan weet elke vrouw instinctief hoe zij haar baby kan baren. Ze zegt: “De geboorte is niets om bang voor te zijn, want het is een uitdrukking van het leven zelf.”  

Onze cursus wordt gegeven door de Geboortepartner, en is toegankelijk voor alle aanstaande ouders. Je bent ook van harte welkom als je voor de zwangerschap onder zorg bent bij het ziekenhuis of bij een andere verloskundigenpraktijk dan ’t Geboortehuys. Je kan Hypnobirthing® toepassen bij een thuisbevalling of in het ziekenhuis. Al onze verloskundigen ondersteunen hypnobirthing geboorten.  

Tijdens de cursus leer je van alles over gezond zwanger zijn en bereid je je optimaal voor op de geboorte. Je krijgt vertrouwen in je bevalling, en dat allemaal zonder zweverig gedoe! En zonder dat het veel tijd in beslag neemt. Samen met je partner neem je tijd voor de koms van jullie kindje. 

Oefeningen en onderwerpen:

  • de invloed van stress en spanning op je bevalling
  • hormonen die van belang zijn bij het geboorteproces
  • hoe je deze hormonen zelf kan aanmaken
  • welke oefeningen je kan doen om ruimte te maken in je bekken
  • wat er fysiologisch gebeurt in je lijf tijdens de bevalling
  • Wat er van belang is in de eerste uren met je baby met name rondom borstvoeding
  • Hoe jij de regie kunt houden tijdens de bavalling hoe deze ook verloopt, thuis of in het ziekenhuis
poesie.png

Voorstellen!

Jolanda van den Bosch!

Naast haar eigen praktijk ''de Geboortepartner"' geeft Jolanda bij ons de Hypnobirthing® cursus. Zij werkt sinds 2015 in de Geboorteparner, en sinds 2017 voor 't Geboortehuys. Haar visie op geboorte en begeleiding sluiten naadloos aan op die van onze praktijk. Zo is de cursus perfect afgestemd op de zorg die je van onze verloskundigen krijgt.


Wil je je graag voor de cursus aanmelden? 
Stuur dan een mailtje naar

info@degeboortepartner.nl

Doula Jolanda.png
hypno-geboorte.gif

Je leert van alles over gezond zwanger zijn en bereidt je voor op de geboorte. Je maakt contact met je ongeboren baby. 

Mijn geboorteplan.png

Je brengt met je partner je geboortewensen in kaart en krijgt handreikingen hoe je ze kunt verwezenlijken.

geboortepartner.jpeg

Je geboortepartner speelt een grote rol. Samen doe je de cursus.  Alles gericht op een kalme en mooie geboorte.

 

Hypnobirting! Voor ontspannen bevallen

HypnoBirthing® is er voor iedereen die op zoek is naar de best mogelijke geboorte-ervaring voor zichzelf en hun kinderen. Volgens de hypnobirthing filosofie is de geboorte een natuurlijk proces. Een proces dat wordt aangestuurd door zowel het lichaam als het brein. Tijdens de hypnobirthing cursus  ga je dan ook aan het werk met lichaam én brein. Je krijgt uitgebreide informatie over het geboorteproces, waardoor je er met vertrouwen naar gaat kijken. Je verkent je geboortewensen, stelt je eigen doelen en houdt zelf de regie. Samen met je partner doe je oefeningen, waarmee je een diepe ontspanning kunt bereiken. Want, hoe meer ontspanning, hoe gemakkelijker de geboorte van je baby gaat… 

poesie.png

Hypnose...

Een diepe staat van ontspanning, waarbij je bewust blijft en te allen tijde de regie houdt. Het lijkt op het gevoel dat je hebt, wanneer je geconcentreerd aan het werk bent, wanneer alle andere prikkels wegvallen en je geen besef hebt van de tijd. Of op dagdromen. Tijdens de hypnobirthing cursus maak je geleidelijk aan kennis met hypnose. Je hypnobirthing docent spreekt tijdens de lessen de oefeningen in. Thuis oefen je die met je partner. De kracht van oefening is, dat het ontspannen steeds gemakkelijker zal gaan. Ook bij de geboorte! 

poesie.png

Cursus-opzet

HypnoBirthing® lessen worden gegeven in een serie van vier lessen van 2,5 à 3 uur. Na elke les krijg je een overzicht van de besproken lesstof met extra informatie. Bij vragen mag je altijd mailen of appen. Je krijgt ook de geluidsbestanden en krijg je het handboek waarin je alles nog eens rustig kan naleen. 

Je krijgt wekelijks les (met uitzondering van vakanties e.d.). Je kunt beginnen vanaf 16 weken zwangerschap, maar ook later. Het is handig om je laatste les voor de 37e week te plannen. Als iedereen het leuk vind plannen we een terugkom dag in, wanneer alle babys geboren zijn. 

poesie.png

Kosten

Per stel kost de cursus €279,-, inclusief lesmaterialen. Je krijgt een handboek mee, filmpjes en ook het originele boek van Mary Mongan, waarin je de oefeningen en alle achtergronden van de cursus kunt vinden. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de cursus geheel of gedeeltelijk. Kijk op http://hypnobirthing-nederland.nl/vergoedingen of informeer bij je eigen verzekeraar. Jolanda is een gecertificeerde HypnoBirthing® cursusleidster.