Logo GH Cirkel op wit.png

In verband met de vele vragen over het corona virus (COVID-19) hebben wij een speciale pagina gemaakt. Lees meer.

Graag zijn wij er voor je in je kraamtijd

Zodra je bevallen bent is je kraamtijd begonnen. Beval je thuis, dan assisteert een kraamverzorgende jouw verloskundige. Beval je in het ziekenhuis, dan krijg je kraamzorg zodra je naar huis gaat. Ook 's nachts! 

Kraamzorg is essentiële zorg voor moeder en kind. Iedereen is verzekerd voor kraamzorg. Een kraamverzorgende merkt het vaak het eerst wanneer er met jou, of met jullie kindje iets aan de hand is. Zij zal dan in overleg met jullie een beroep doen op je verloskundige. Daarom is een goede samenwerking met jouw verloskundige heel belangrijk. Onze kraamverzorgenden werken en trainen samen met de verloskundigen van Amare. Heb je een andere verloskundigenpraktijk? Dan doen wij natuurlijk ons uiterste best om samen met hen aan jullie de beste zorg te geven! 

Wij passen ons aan aan jouw gezin en jouw cultuur. We maken van jouw kraamtijd een feest! Zo herstel jij van de bevalling en kunnen jullie je kindje goed leren kennen. 't Geboortehuys Kraamzorg is een deskundige en professionele organisatie die je alles biedt wat je als aanstaande moeder nodig hebt! 

Wanneer je je bij ons inschrijft, krijg je een bevestigingsmail. Zo weet je dat je op ons kunt rekenen in je kraamweek!

 

 

inschrijfbutton kraamzorg.png
geboorte.jpg

Getraind in het begeleiden van bevallingen

Maxi-Cosi_Pebble_Plus_Review_Baby-hugg_Inlay.jpg

Ook als je 
's nachts uit
het ziekenhuis komt!

20160925-186.jpg

Lieve kraamverzorgenden,
tijdens je kraamweek!

Onze intaker komt thuis langs!

Wanneer je je ingeschreven hebt voor onze kraamzorg nemen we contact met je op voor het inplannen van het intake gesprek. Dit plannen we het liefste voor je 35e zwangerschaps week. Dan weet je ruim voor je bevalling waar je aan toe bent! 

Tijdens dit gesprek maken we samen afspraken over hoe jouw kraamweek er uit gaat zien. Hoeveel uur zorg zou je willen? Hoe wil je dat er met andere kinderen om gegaan wordt? Wat vind je belangrijk? En wat vind je partner? Samen gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn. Heb je een voorkeur voor één van onze collega's? Dan proberen wer hier altijd rekening mee te houden. 

Het aantal uren zorg dat we afspreken, bepaalt het takenpakket van onze kraamverzorgende. We indiceren dit aan de hand van een landelijk indicatieprotocol. Kies je voor halve dagen zorg dan is er tijd voor jou, voor de verzorging van je kindje en voor uitleg over je baby, voeding etc. Kies je voor volledige zorg (45 - 49 uur) dan is er meer tijd. Onze kraamverzorgende kan je dan beter helpen bij de begeleiding van (borst)voeding. Als er tijd over is doet onze kraamverzorgende licht huishoudelijk werk voor je. 

Wanneer de afspraken gemaakt zijn en zowel jij als onze intake hiervoor getekend hebben, hebben we een overeenkomst gesloten voor de zorg. In onze algemene voorwaarden lees je hier meer over. 

poesie.png

Natuurlijke Kraamzorg

Wanneer je hier behoefte aan hebt, geven wij ook natuurlijke kraamzorg. Hierbij wordt gewerkt met natuurlijke middelen zoals kruiden, wollen dekens, wollen mutsjes, katoenen luiers, rust, warmte, etc. Regel jij de materialen? Onze kraamverzorgende past deze deskundig toe! 

poesie.png

Kinderen ? 

Heb je al kinderen?
Wat een verandering voor hen,
dat er een broertje of zusje bij komt!
Onze kraamverzorgenden zorgen ervoor dat ook zij een leuke kraamweek hebben. Natuurlijk worden ook oudere kinderen verzorgd! Graag betrekken wij hen bij de verzorging van je baby.

poesie.png

Borstvoeding

Onze kraamverzorgenden zijn ervaren in de begeleiding bij borstvoeding. Ook worden zij regelmatig geschoold. Zo kunnen wij je de best mogelijke zorg geven! Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld het huren van een kolf (of aanschaf), of voor tepelhoedjes.  

poesie.png

Consultatiebureau

De JGZ neemt de zorg van je kindje van ons over na de kraamweek. Deelname is niet verplicht, wel verstandig. Je krijgt hier allerlei adviezen over de verzorging en groei van je kindje.  Bij de overdracht worden ook gegevens van jullie, overgedragen aan de JGZ. Wij dragen alleen gegevens over, na voorafgaande toestemming van jullie. Je kunt zelf kiezen naar welk consultatiebureau je wilt gaan. 

Kraamzorg uren

Bij de intake is een aantal uren met je afgesproken, te verdelen over 8 dagen. Na de bevalling worden jouw uren verdeeld. Bij volledige zorg krijg je de eerste 4 dagen van je baby 8 uur zorg per dag. Op dag 5 krijg je 5 uur, de rest van de dagen 4 uur zorg.

Ben je in het ziekenhuis geweest? Op de dag van thuiskomst krijg je de opstart kraamzorg. Afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst zijn dit meer of minder uren. Per nacht na de geboorte van jullie kindje die je in het ziekenhuis geweest bent, wordt er 1/8 deel van de kraamzorg-uren in mindering gebracht. Bij 49 uur houd je dan 43 uur over. Onze planning verdeelt deze 43 uren over jouw kraamweek. 

Je kraamverzorgende maakt een dagindeling. Afhankelijk van hoeveel uren zij heeft, doet zij meer of minder taken. Wat altijd gedaan wordt, is zorg voor jou en je baby. Hierbij heeft je baby de leiding! Voedingsmomenten bepalen voor een groot gedeelte de dag. Samen met jou maakt je kraamverzorgende een plan voor de dag en de komende dagen.  Huishoudelijke taken zijn maar een klein deel van de kraamzorg! De meeste tijd is voor verzorging van mamma en de baby! Voor helpen bij voeden en je wegwijs maken met je kindje. Alleen bij volledige zorg is er tijd voor huishoudelijk werk. 

Tijdens je kraamweek komt ook de verloskundige langs. Meestal komt zij om de dag. Je kraamverzorgende en de verloskundige kijken samen met jou, hoe je zorgbehoefte eruit ziet. Eventueel kunnen extra uren worden geïndiceerd.

Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe een dagindeling eruit kan zien. 

Dagindeling Kraamzorg.jpg
20160923-038.jpg

 

 

 

Ik ben bij mijn twee zwangerschappen heel fijn begeleid door de geweldige verloskundigen van 't Geboortehuys. De kundigheid en rust die zij hebben wordt aangevuld met een flinke dosis persoonlijke aandacht. Daarnaast heb ik een fantastische kraamtijd mogen beleven via
't Geboortehuys. Inmiddels heb ik al meerdere vriendinnen deze praktijk mogen aanbevelen als mooi alternatief in de omgeving Arnhem. Dank voor alles en wellicht ooit nog een keer in de toekomst tot ziens.

evaluatie cinara.jpg
evauatie daphne.jpg

Nieuwsgierig hoe een kraamweek eruit ziet? 

Je kraamweek begint na je bevalling. Gedurende 8 dagen zorgen wij voor jou en jullie kindje. Je krijgt een cursus 'we hebben een baby' in een week. 

Je kraamverzorgende helpt je bij de verzorging van je kindje(s). Ze leert je hoe je een badje kan doen, een kruik maakt en helpt je bij (borst)voeding. Ook observeert zij je baby. Is de temperatuur goed? Is de kleur goed? Hoeveel poept en plast je baby? Is het naveltje aan het indrogen? Kraamzorg is super belangrijk voor je baby. 

Naast zorg voor je baby(s), zorgt ze ook voor jou! Zo kun jij goed herstellen van je bevalling en ontzwangeren. De eerste dagen wanneer je nog veel op bed bent, zorgt zij dat je voldoende eet en drinkt. Dat je bezoek opgevangen wordt. Ze helpt je met aanleggen. Ze controleeert eventuele hechtingen en verzorgt deze. 
Kortom, je kraamverzorgende is heel de dag druk met jullie in de weer. Al haar bevindingen schrijft ze op in het zorgdossier voor als je verloskundige langskomt. 

Kwaliteit! 

Goede zorg, op maat, met persoonlijke aandacht, daar staan we voor. En dat toetsen we. We horen graag van je hoe je onze zorg ervaart. Onze teamleider of praktijkopleider komt soms onaangekondigd langs om te kijken hoe de zorg bij jullie thuis gaat. We doen dit tijdens het rustuur, zodat dit niet ten koste gaat van de zorg aan jou en jullie kindje. Heb je hier bezwaar tegen? Neem dan even contact met ons op. 

In zo'n bezoek kijken we naar een aantal punten. Zoals tevredenheid van jullie, professionaliteit, rapportage, overdracht, informatie aan jou, zorg voor het huishouden, contact met onze organisatie etc. 

Drukte? Daar hebben we goede afspraken over!

Bij 't Geboortehuys krijg je in principe altijd het aantal geïndiceerde kraamzorg uren. Ook wanneer je een klein beetje laat bent met inschrijven. De laatste jaren wordt het steeds drukker in de kraamzorg. Door tekort aan personeel is de planning daardoor een uitdaging. Gelukkig hebben we een fijne samenwerking met de kraambureaus in onze omgeving. Bij piekbelasting helpen wij elkaar. Met name in de zomer, of andere vakantie periodes kan dit soms eens gebeuren.

Klachtenregeling

Onze kraamverzorgenden doen ons uiterste best om je een fantastische kraamweek te geven, afgestemd op jouw wensen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent dan horen wij dat graag direct. We gaan in gesprek om een oplossing te vinden. Wanneer je een gesprek niet mogelijk vindt, bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan een onafhankelijke klachtenorganisatie. Wij zijn hiervoor aangesloten bij Bo Geboortezorg, onze branche organisatie.  Klik hier voor onze klachtenregeling

Algemene  Leveringsvoorwaarden

In de algemene voorwaarden worden rechten en plichten van ons als zorgaanbieders, en jullie als cliënten omschreven. Dit ons allen duidelijkheid. 

De algemene leveringsvoorwaarden kraamzorg zijn van toepassing op alle contraten tussen cliënten en zorgorganisaties in de kraamzorg. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.