Logo GH Cirkel op wit.png

In verband met de vele vragen over het corona virus (COVID-19) hebben wij een speciale pagina gemaakt. Lees meer.

Reguliere of Natuurlijke kraamzorg?

Kraamzorg is essentiële zorg voor moeder en kind. Een kraamverzorgende merkt het vaak het eerst wanneer er met jou, of met jullie kindje iets aan de hand is. Wanneer je kiest voor Natuurlijke Kraamzorg krijg je kraamzorg vanuit een andere visie. Hierbij mag je verwachten dat er meer aandacht is voor sfeer, voor rust en regelmaat, stilte en warmte. 

Onze kraamverzorgenden zijn onze kameleonnen, zij kleuren met de gezinnen mee. Een aantal volgt de opleiding voor Natuurlijke Kraamzorg, een aantal heeft deze opleiding reeds afgerond. Ook in ons eigen scholingsprogramma krijgt natuurlijke kraamzorg ruim de aandacht. Zo zijn onze medewerkers vaardig in het gebruik van wollen en zijden kleding en weten zij welke materialen er in een 'natuurlijk kraampakket' zitten. 

Heb je vragen over onze zorg, neem dan gerust even contact op, we maken graag tijd voor je vrij!

Inschrijven button.png
Natuurlijke kraamozrg.jpeg

Warmte belangrijker
dan gedacht!

20190321-673.jpg

Sfeer en
rust om aan elkaat te wennen

20190321-587.jpg

Liefdevol
verzorgen 

Een natuurlijk kraampakket!

Tijdens de bevalling en de kraamweek heb je een kraampakket nodig. Dit kan een regulier kraampakket zijn, of een natuurlijk kraampakket. Bij het natuurlijke pakket worden duurzame en biologische materialen gebruikt. Verzorgingsproducten zijn vrij van parabenen en chloor. Zijn biologisch afbreekbaar en zijn zo geproduceerd dat zij vriendelijk zijn voor mens, dier en aarde. Je kunt dit online gemakkelijk bestellen.

Een minder kostbaar alternatief kan zijn een regulier kraampakket aangevuld met bijvoorbeeld heilwol, kamille olie, lavendel olie. 
Wanneer je jouw belasting op het mileu wilt beperken kunnen wasbare luiers een alternatief zijn. De kosten die je hiervoor maakt zijn waarschijnlijk vergelijkbaar met wegwerp luiers. Wanneer je kindje eerder zindelijk is (en dat is vaker bij wasbare luiers) bespaar je een beetje. Wanneer je wast met ecologische zeep en geen extra wassen draait (de luiers mee met de rest), kun je het mileu wat sparen.  Naast beter voor het mileu zijn wasbare luiers beter voor de huid van je kindje. Zo zien we bijvoorbeeld minder luieruitslag. Onze kraamverzorgenden zijn bekend met de verschillende soorten wasbare luiers.

Opleiding Natuurlijke Kraamzorg!

Een aantal van onze kraamverzorgenden doet de opleiding voor Natuurlijke Kraamzorg. Voor hun eind opdracht schrijven zij een artikel over een onderwerp waar zij interesse in hebben. Deze artikelen vind je hier! Veel leesplezier!

Natuurlijke KZ - artikel Willemijn1.jpg

Willemijn
wol

 

kamille.jpg

Leonie
kamille

20190321-587.jpg

Liefdevol
verzorgen 

poesie.png

uitzetlijst.png

poesie.png

Zorg andere kinderen.png

poesie.png

poesie.png

Deskundig.png

Kraamzorg uren

Bij de intake is een aantal uren met je afgesproken. Na de bevalling worden de uren verdeeld. Bij volledige zorg krijg je de eerste 4 dagen van je baby 8 uur zorg per dag. Op dag 5 krijg je 5 uur, de rest van de dagen 4 uur zorg. Ben je in het ziekenhuis geweest? Op de dag van thuiskomst krijg je de opstart kraamzorg. Afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst zijn dit meer of minder uren. Daarna gaat het gewone schema in. Kom je niet uit met het aantal uren kraamzorg dan kan er door je verloskundige bij geïndiceerd worden. 

Je kraamverzorgende maakt een dagindeling. Afhankelijk van hoeveel uren zij heeft, doet zij meer of minder taken. Wat altijd gedaan wordt, is zorg voor jou en je baby. Hierbij heeft je baby de leiding! Voedingsmomenten bepalen voor een groot gedeelte de dag. Samen met jou maakt je kraamverzorgende een plan voor de dag en de komende dagen. 

Huishoudelijke taken zijn maar een klein deel van de kraamzorg! De meeste tijd is voor verzorging van mamma en de baby! Voor helpen bij voeden en je wegwijs maken met je kindje. Alleen bij volledige zorg is er tijd voor huishoudelijke zorg. 

Tijdens je kraamweek komt ook de verloskundige langs. Meestal komt zij om de dag. Je kraamverzorgende en de verloskundige kijken samen met jou, hoe je zorgbehoefte eruit ziet. Eventueel kunnen extra uren worden geïndiceerd.

Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe een dagindeling eruit kan zien. 

Dagindeling Kraamzorg.jpg