Logo GH Cirkel op wit.png

In verband met de vele vragen over het corona virus (COVID-19) hebben wij een speciale pagina gemaakt. Lees meer.

Je mag altijd bellen, bel zeker bij

 • Ongerustheid
  Wanneer je ongerust bent over jezelf of over je kindje bel je. 
 • Bloedverlies
  Zodra je een inlegkruisje of maandverband wilt gebruiken heb je een reden om contact met ons op te nemen
 • Buikpijn
  Laag onderin je buik, net als wanneer je ongesteld wordt kan een passen bij een blaasontsteking, of op weëen.
  Bel zeker even. 
 • Je baby beweegt weinig
  Wanneer je baby weinig beweegt, of minder dan normaal en je bent 28 weken zwanger of meer, neem je contact op. Wacht niet met bellen tot 23:00 's avonds. We willen jou namelijk altijd even zien en je doorsturen naar het ziekenhuis voor extra controle. Wanneer we dit laat op de avond doen, gaat het erg lang duren voor jij aan jouw nachtrust toekomt.  
 • Je hebt weeën!
  Wanneer je weeën begonnen zijn en ze komen regelmatig, mag je er vanuit gaan dat je bevalling begonnen is. Wanneer je het fijn vind als we naar je toe komen, neem je contact met ons op. 
 • Gebroken vliezen
  Wanneer je vliezen breken kan het zijn dat je bevalling gaat beginnen. Als je meer dan 37 weken zwanger bent, is dat prima. Wanneer het vruchtwater helder is kun je rustig afwachten tot je weeën gaan beginnen. Wanneer je water groen / bruin is, hebben we graag dat je contact met ons opneemt. Ook wanneer je kindje nog niet is ingedaald, is het fijn als je even belt. Ga dan geen trappen meer lopen, blijf even in bed tot we er zijn om te voelen of je kindje ingedaald is. 
poesie.png

Bel de dienstdoende:

026 - 7440033  (optie 1)

Je krijgt dan de verloskundige te spreken.
Wanneer zij de telefoon niet kan aannemen, en je vraag kan wachten, spreek je de voicemail in.

Wanneer je vraag niet kan wachten laat je je doorverbinden met het meldpunt verloskundigen
(026 - 442 80 20)
Zij piepen ons dan op,
en wij bellen jou dan terug. 

De bevalling

Je kan vanuit onze praktijk kiezen waar en hoe je wilt bevallen. Zo kun je thuisbevallen, bevallen in het Rijnstate in Arnhem, of in de Gelderse Vallei te Ede. We vinden het belangrijk dat je zelf kiest hoe je wilt bevallen. Graag maken we tijd voor jouw geboorteplan.

Als je bevalling begonnen is, komen we thuis bij je langs om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat. Wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, of wanneer je dit is aangeraden, kijken we of het al tijd is om die kant op te gaan. Wanneer je thuis wilt bevallen, schakelen we op tijd (onze) de kraamzorg in. Samen kijken we waar je behoefte aan hebt, om jullie goed te kunnen ondersteunen bij de geboorte van jullie kindje. 

In bad  bevallen?

In bad bevallen is een prachtige ervaring voor zowel de moeder als het kindje. De geboorte gaat veel geleidelijker en de overgang voor je kindje naar onze wereld is minder groot. Geen zwaartekracht, geen lucht, geen aanraking. Alleen water en heel veel ruimte. Wanneer je graag in bad wilt bevallen kun je hiervoor een bad aanschaffen, of er een bij ons huren.

Een bad kun je bij ons huren vanaf 37 weken. Je betaalt een huurprijs per dag en schaft sowieso een hygiënische disposable binnenhoes aan. Wanneer je bevalling begonnen is blaas je het bad op, hangt de hoes erin en vult het bad met water van ongeveer 37 graden. Afhankelijk van de grootte van het bad duurt dit ongeveer 40 minuten tot een uur. 

Na de geboorte kan je kindje nog even onder water blijven. Wanneer jullie eraan toe zijn, haal je je kindje omhoog. De geboorte van de moederkoek doen we liever niet in bad. Het is moeilijk een inschatting te maken van het bloedverlies wanneer je in het bad ligt. Op het moment dat jij en je kindje uit het bad zijn, en de navelstreng is uitgeklopt, kunnen we afnavelen.

Na afloop ruimt je partner samen met de kraamverzorgende het bad op. Met de dompelpomp wordt het badwater weggepompt in de WC (klep dicht!!). De hoes wordt weggegooid en het bad laten we leeg lopen. Daarna kan hij terug in de hoes. Dit alles kost ook ongeveer 40 minuten tot een uur.