logo-geboortehuys-cirkel-120.png

Elke zwangere  een verloskundige! 

Een positieve test.... Misschien een verrassing, misschien lang op gehoopt. Voor iedereen betekent een positieve test het begin van een bijzondere tijd. Zodra je een positieve test hebt, kun je contact opnemen met onze praktijk. Wij geven verloskundige zorg aan zwangeren in de regio Oosterbeek, Renkum, Heteren, Driel en alle dorpen ertussen.  Wanneer je in het ziekenhuis op controle gaat, mag je je ook bij ons inschrijven. Ook dan kun je behoefte hebben aan een luisterend oor, of voor aandacht voor meer dan alleen de medische kant van je zwangerschap.

Eerste afspraak!

Tijdens je eerste afspraak maken we een echo. We plannen de afspraak in rond 8 weken. Je kan dan het hartje zien kloppen,
het aantal kindjes zien (!) en of het op de goede plek zit. Na deze echo plannen we de termijn echo in. De termijn echo bepaalt je uitgerekende datum. 

GH Echo 8 wk.png

 

Altijd Welkom!

Je bent altijd van harte welkom. Na de eerste echo plannen we samen de vervolgafspraken in. Tijdens de controles hebben we tijd voor al je vragen. We meten altijd je bloeddruk. Ook luisteren we naar het hartje van je kindje. Wanneer je liever niet wilt dat dit met de doptone gebeurt, kan dit vanaf 24 weken met de houten toeter. We voelen aan je buik om te bepalen hoe je kindje groeit. Je krijgt adviezen over je zwangerschap, voeding, leefstijl, werken, borstvoeding, voorbereiding op de bevalling, etc. etc. Er is echte aandacht, voor jou, en voor je partner. We bieden je een luisterend oor. We bespreken je wensen voor de komende bevalling. 

 

 

Echo's

Echo's maken is leuk en niet meer weg te denken in deze tijd! We maken standaard een echo bij 8, 11 en 35 weken. Voor de 20 weken echo kun je op onze lokaties bij Eyebaby terecht. Wil je daarnaast nog af en toe even kijken? Via Eyebaby kun je hiervoor een afspraak maken. 

Echo-termijnen.png

Foliumzuur

Dit belangrijke mineraal neem je liefst al 3 maanden voor je zwanger wordt. Het helpt de baby bij de sluiting van de rug. We raden je aan foliumzuur te nemen tot je 10 weken zwanger bent. Heb je makkelijk bloedarmoede? Foliumzuur kan ook dit helpen voorkomen. 

Foliumzuur.jpg

Hoe groot is eigenlijk mijn baby?

Als je pril zwanger bent is het lastig je voor te stellen hoe groot of klein je kindje eigenlijk is. Je kan behoolijk misselijk en moe zijn. Toch is het wonder dat je draagt nog heel erg klein! 

Hoe groot is de baby.jpg
Samantha 20190220-437.jpg

Tijdens het spreekuur nemen we ruim de tijd voor je

20190220-570.jpg

 Natuurlijk 
luisteren we naar het hartje van je kindje

20160922-348-samanthabellen.jpg

Heb je een vraag
Je mag ons
altijd bellen

Onze  Verloskundigen

Samantha-20160921-216.jpg

Samantha de Laat
BIG 6991842303

Zij is verloskundige in hart en nieren! Heeft een fysiologische blik op de zorg, geen vraag is te gek en tijd heeft ze altijd! Naast het verloskundige werk verzorft zij de scholingen in de praktijk. Scholingen voor ons team kraamverzorgenden, maar ook de EHBO cursus! Je kunt haar tegenkomen op het spreekuur in Renkum en Oosterbeek, bij de Centering, een voorlichtingsavond en natuurlijk je bevalling! 

 

Esther-20160922-634.jpg

Esther de Vries
BIG 49050580903

Sinds 1999 is zij gepassioneerd verloskundige. Na haar afstuderen heeft zij zich verder gespecialiseerd in echoscopie, en in onderwijs. Sinds 2007 is zij onze praktijk-eigenaar. Samen met haar collega's zet zij zich in voor vrije keuze in geboortezorg en kwaliteitsverbetering in de praktijk. Zelf moeder van 3 onder water geboren kindjes, maakt zij je hier graag enthousiast voor! Samen met Yvonne heeft zij EyeBaby opgezet, onze echo-praktijk. Je kunt haar tegenkomen bij het (echo) spreekuur, tijdens een voorlichtingsavond of gewoon in de praktijk! 

 

Annebeth-20170504-016.jpg

Annebeth Waldaad
BIG 39031107403

Annebeth is sinds 1999 met veel plezier verloskundige. Vanaf 2000 werkt ze in Arnhem en heeft ze al heel wat kindjes geboren mogen zien worden!  Het blijft een prachtig vak!  Zelf is ze bevallen van drie zoons. Naast haar werk als verloskundige in 't Geboortehuys, werkt ze ook voor onze collega praktijk Arnhemse Meisjes.  Ook verzorgt zij voor ons het echo spreekuur. 

KNOV  Kwaliteitsregister

Al onze verloskundigen staan ingeschreven in het KNOV Kwaliteitsregister. Dit betekent dat zij regelmatig bij- en nascholingen volgen. Zo krijg je van ons altijd de beste zorg, volgens de laatste inzichten. 
Een geregistreerde verloskundige heeft het recht om het officiële keurmerk van het kwaliteitsregister te voeren: een bewijs dat de verloskundige werk maakt van bij- en nascholing en waarmee zij zich in de praktijk kan onderscheiden. Het Kwaliteitsregister Verloskundigen is ontwikkeld door de KNOV.

Wanneer een verloskundige is geregistreerd, moet zij zich houden aan de richtlijnen van de beroepsgroep (KNOV). Zij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van haar werk. Die kwaliteit strekt zich uit tot medische kennis en vaardigheden, een goede praktijkorganisatie, (multidisciplinaire) samenwerking en cliëntgericht werken. Daarnaast moet zij deelnemen aan deskundigheidsbevordering, zoals bij- en nascholing of methodisch intercollegiaal overleg.

KNOV Keur lila.png

Praktijk ondersteuning

Onze praktijk wordt ondersteund door Elvira en Heleen.
Elvira is onze praktijkondersteuner / praktijk-assistente. Als je naar de praktijk belt, krijg je haar vaak te spreken. Zij kan je helpen bij het maken of verzetten van een afspraak. Of bij het toesturen van een zwangerschapsverklaring. Ook regelt zij veel van onze kraamzorg. Daarnaast declareert zij alle zorg bij je verzekering. Bij vragen over wat wel en niet vergoed wordt, kan zij je goed helpen! Heleen is onze administrateur / boekhouder. Zij verzorgt onze administatie, regelt de salarissen en alle contacten met officiële instanties. Je zal haar waarschijnlijk niet vaak spreken, maar voor ons is zij niet minder belangrijk! 

Heleen-20160922-609.jpgHeleen
ElviraElvira

Klachtenregeling

Wij doen ons uiterste best de zorg zo te geven, dat jij hier met een fijn gevoel op terug kijkt. Wanneer je onverhoopt een klacht hebt over onze verloskundige hulp, of bejegening door ons, dan vinden wij het fijn wanneer je hier eerst contact met ons over opneemt. Wellicht kunnen we in een gesprek het probleem oplossen. Als een gesprek onverhoopt niet mogelijk is of als een gesprek het probleem niet oplost, bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan de Klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de KNOV of vraag ernaar in de praktijk.