Welkom bij onze kraamzorg

Van harte proficiat met je zwangerschap!  

Jouw kraamweek is bijzonder

Bij 't Geboortehuys zetten wij ons met liefde en aandacht in voor een onvergetelijke kraamtijd. Jouw kraamweek is een belangrijke en bijzondere week. Het is de eerste week met jullie baby. Je herstelt van de bevalling en groeit in je rol als ouder. Hoe fijn is het wanneer jullie ondersteund worden door een professional? Wij bieden jullie deskundige en persoonlijke begeleiding. 

Heb je een vraag? Je kan ons mailen of bellen, we maken graag tijd voor je. 

Persoonlijke intake

Kraamzorg is zorg bij jullie in huis, in jouw gezin, met jouw familie. Om onze kraamzorg goed op jullie wensen af te stemmen komen wij persoonlijk een intake doen. We nemen de tijd om jou te leren kennen. We maken afspraken over de invulling van de zorg, rekening houdend met jullie wensen, gewoontes en met onze mogelijkheden. Zo weten we van elkaar wat er in jullie kraamweek belangrijk is. De intake doen we liefst voordat je 35 weken zwanger bent. Na jouw inschrijving krijg je rond de 26e zwangerschapsweek automatisch bericht over het inplannen van het intake gesprek.

Wanneer kan ik me aanmelden? 

Wanneer jouw uitgerekende datum bekend is, en je in ons werkgebied woont. 
Rond de 10e week van jouw zwangerschap krijg je meestal de termijnecho. Met deze echo wordt de leeftijd van je kindje vastgesteld. Op de datum dat je kindje 40 weken is, ben je uitgerekend.

Na jouw termijnecho kun je je bij ons inschrjven. Doe dit liefst vóór jouw 16 weken zwanger bent. Wanneer je laat bent met aanmelden, kan het zijn dat er nog maar beperkt kraamzorg beschikbaar is in de periode dat je gaat bevallen. Heb je van ons een bevestiging ontvangen? Dan mag je ervan uit gaan dat wij voor je klaar staan. 

Met jouw aanmelding geef je jouw akkoord op onze Algemene Voorwaarden. Wanneer wij jouw verzoek om kraamzorg accepteren, krijg je van ons een bevestigingsmail. Toch liever niet bij ons? Binnen 14 dagen na de ontvangst van jouw bevestigingsmail kun je jouw aanvraag kosteloos annuleren.  

NU AANMELDEN

 

 

Beschikbaarheid 

Wij zijn een kleine organisatie. Hierdoor hebben wij meer last van piekbelasting in drukteperioden. Vooral in de zomerperiode is dit merkbaar. Er worden meer kindjes geboren, terwijl er ook meer collega's genieten van hun vakantie. Tijdens een drukteperiode is het lastiger om iedereen de geïndiceerde uren kraamzorg te geven. 

We hebben een intensieve samenwerking met Amare. Ben je ingeschreven bij voor verloskundige zorg? Dan krijg je voorrang bij het inschrijven voor onze kraamzorg. Heb je elders een verloskundige praktijk? Kijk even bij onze of er nog ruimte is in de periode dat jij je kindje verwacht.  Wij doen ons uiterste best, om de beschikbare zorg, zo eerlijk mogelijk over onze cliënten te verdelen.

Even voorstellen! 

Wij zijn een enthousiast team van kraamverzorgenden. Aan de meningen van onze mama's kun je ons al een beetje leren kennen! 😊

Jouw kraamweek

Na de bevalling is de kraamweek begonnen. Onze kraamverzorgende staat voor je klaar met antwoord op al jullie vragen. Ze geeft tips en deskundig advies. Zij stelt je gerust. Ze helpt je op weg in de verzorging van jullie kindje, op een manier die bij jullie past. De verloskundige is eindverantwoordelijk voor de medische zorg in het kraambed. Onze kraamverzorgende en jouw verloskundige werken samen. Zo krijg je goede en veilige zorg.

Met alle verloskundigen in de regio hebben wij een fijne samenwerking. Met de verloskundigen van Amare is deze samenwerking intensief. In juli 2021 is de verloskundigenpraktijk van 't Geboortehuys overgegaan in de maatschap van Amare. Wij kennen elkaar dus door en door! Ben je cliënt bij Amare? Dan kun je je altijd inschrijven voor kraamzorg. Ook kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van bijvoorbeeld de EHBO cursus.
Meer weten over Amare? Kijk dan bij www.amareverloskunde.nl 

Wat wij doen voor jou

Vertrouwen geven
Wij zorgen ervoor dat wanneer je ons uitzwaait, aan het einde van de kraamweek, je met vertrouwen voor je kindje kan zorgen. 

Wij zijn er voor jou en de baby.  Natuurlijk staan we ook klaar voor jouw andere andere gezinsleden.  Wanneer daar tijd voor is, wordt licht huishoudelijk werk met liefde voor jullie gedaan.

 

 

 

Ook wanneer je 's nachts thuis komt uit het ziekenhuis kun je bij ons rekenen op een goede begeleiding. 

 

 

 

Fijne samenwerking met de verloskundigen. Samern met jou en jouw verloskundige kijken we welke zorg je van ons nodig hebt. 

Digitaal zorgdossier: 
Voor en door jou, voor en door jouw kraamverzorgende, toegankelijk voor jouw verloskundige

Deskundige begeleiding. Wij staan ingeschreven in het KCKZ en volgen regelmatig bij- en nascholingen. Zo krijg jij deskundige en professionele zorg. 

 

 

 

Wij vinden kwaliteit belangrijk. 

Goede zorg, op maat, met persoonlijke aandacht, daar staan we voor. En dat toetsen we. We vinden het fijn wanneer jij jouw ervaring wilt delen

Onze teamleider of praktijkopleider komt soms onaangekondigd langs om te kijken hoe de zorg bij jullie thuis gaat. We doen dit tijdens het rustuur, zodat dit niet ten koste gaat van de zorg aan jou en jullie kindje. Heb je hier bezwaar tegen? Laat dit weten tijdens het intake gesprek. 

In zo'n bezoek kijken we naar een aantal punten. Zoals tevredenheid van jullie, professionaliteit, rapportage, overdracht, informatie aan jou, zorg voor het huishouden, contact met onze organisatie etc. 

Toch klachten?

Onze kraamverzorgenden doen ons uiterste best om je een fantastische kraamweek te geven, afgestemd op jouw wensen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent dan horen wij dat graag direct. We gaan in gesprek om een oplossing te vinden. Wanneer je een gesprek niet mogelijk vindt, bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan een onafhankelijke klachtenorganisatie. Wij zijn hiervoor aangesloten bij Bo Geboortezorg, onze branche organisatie.  Klik hier voor onze klachtenregeling

Kraamzorg zit in de basisverzekering

Kraamzorg is noodzakelijke zorg, voor moeder en voor de baby. Daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Er geldt wel een wettelijke eigen bijdrage.  Afhankelijk van jouw pakket kan het zijn dat jij de eigen bijdrage betaalt, of jouw zorgverzekeraar. 

Kun je de wettelijke eigen bijdrage niet betalen? Bespreek dit dan tijdens de intake. Wij vinden het belangrijk dat iedereen voldoende zorg krijgt. Onze medewerker kan dan aan kantoor vragen deze bijdrage niet in rekening te brengen.

Op de uren voor assistentie tijdens de bevalling zit géén eigen bijdrage. 

Tarieven 2022    
Inschrijving kraamzorg 14,05
Intake telefonisch 39,98
Intake bij jou thuis 94,77
Partus assistentie 55,89
Partus assistentie, per uur 55,89
Kraamzorg per uur 55,89
Wettenlijke eigen bijdrage kraamzorg 4,70
Annuleren kraamzorg zonder medische reden 50,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Woon je in een gebied waar je alleen kan parkeren via betaald parkeren of met een vergunning? Vraag dan jouw gemeente of er een tegemoetkoming is in de parkeerkosten. Kosten die wij maken voor het parkeren om aan jou zorg te verlenen, worden bij jou in rekening gebracht.