Welkom

Van harte proficiat met je zwangerschap!  

Jouw kraamweek is bijzonder

Bij 't Geboortehuys zetten wij ons met liefde en aandacht in voor een onvergetelijke kraamtijd. Jouw kraamweek is een belangrijke en bijzondere week. Het is de eerste week met jullie baby. Je herstelt van de bevalling en groeit in je rol als ouder. Hoe fijn is het wanneer jullie ondersteund worden door een professional? Wij bieden jullie deskundige en persoonlijke begeleiding. 

Heb je een vraag? Je kan ons mailen of bellen, we maken graag tijd voor je. 

Persoonlijke intake

Kraamzorg is zorg bij jullie in huis, in jouw gezin, met jouw familie. Om onze kraamzorg goed op jullie wensen af te stemmen komen wij persoonlijk een intake doen. We nemen de tijd om jou te leren kennen. We maken afspraken over de invulling van de zorg, rekening houdend met jullie wensen, gewoontes en met onze mogelijkheden. Zo weten we van elkaar wat er in jullie kraamweek belangrijk is. De intake doen we liefst voordat je 35 weken zwanger bent. Na jouw inschrijving krijg je rond de 26e zwangerschapsweek automatisch bericht over het inplannen van het intake gesprek.

Even voorstellen! 

Wij zijn een enthousiast team van kraamverzorgenden. Aan de meningen van onze mama's kun je ons al een beetje leren kennen! 😊

Wij stoppen met kraamzorg

op 1 juni 2024

Door aanhoudend personeelstekort hebben wij besloten te stoppen met onze kraamzorg.

Ben je al ingeschreven? Wij doen onze uiterste best om jouw de kraamzorg te regelen. Er komt òf een kraamverzorgende uit ons team, òf een kraamverzorgende van een organisatie uit ons samenwerkingsverband. Zie voor meer informatie de mail die je hierover van ons gehad hebt. 

Wij nemen geen nieuwe inschrijvingen meer aan. 

Wij verlenen zorg in de gemeente Renkum. Wanneer er ruimte is, 
kunnen cliënten van buiten de gemeente Renkum zich inschrijven.

Heb je verloskundige zorg bij Amare? Dan krijg je voorrang op inschrijving bij ons. 

 

Beschikbaarheid 

Wij doen ons uiterste best om jou volledige zorg te geven in je kraamtijd. Kraamzorg kan je helaas niet van te voren plannen. Er kunnen periodes zijn, waarin eer meer baby's geboren worden. Tijdens zo'n drukteperiode is het lastiger om iedereen de geïndiceerde uren kraamzorg te geven. We verdelen dan de beschikbare zorg, zo eerlijk mogelijk over de gezinnen. 

Wij werken nauw samen met de verloskundigen van Amare en met JOUW Verloskundige. Heb je elders je verloskundige zorg, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Bel ons dan even om te informeren of wij in de periode van jouw uitgerekende datum nog plek hebben. 

Jouw kraamweek

Na de bevalling is de kraamweek begonnen. Onze kraamverzorgende staat voor je klaar met antwoord op al jullie vragen. Ze geeft tips en deskundig advies. Zij stelt je gerust. Ze helpt je op weg in de verzorging van jullie kindje, op een manier die bij jullie past. De verloskundige is eindverantwoordelijk voor de medische zorg in het kraambed. Onze kraamverzorgende en jouw verloskundige werken samen. Zo krijg je goede en veilige zorg.

Met alle verloskundigen in de regio hebben wij een fijne samenwerking. Met de verloskundigen van Amare is deze samenwerking intensief. In juli 2021 is de verloskundigenpraktijk van 't Geboortehuys overgegaan in de maatschap van Amare. Wij kennen elkaar dus door en door! Ben je cliënt bij Amare? Dan kun je je altijd inschrijven voor kraamzorg. Ook kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van bijvoorbeeld de EHBO cursus.
Meer weten over Amare? Kijk dan bij www.amareverloskunde.nl 

Wat wij doen voor jou

Vertrouwen geven
Wij zorgen ervoor dat wanneer je ons uitzwaait, aan het einde van de kraamweek, je met vertrouwen voor je kindje kan zorgen. 

Wij zijn er voor jou en de baby.  Natuurlijk staan we ook klaar voor jouw andere gezinsleden.  Wanneer daar tijd voor is, wordt licht huishoudelijk werk met liefde voor jullie gedaan.

Ook wanneer je 's nachts thuis komt uit het ziekenhuis kun je bij ons rekenen op een goede begeleiding. 

Fijne samenwerking met de verloskundigen. Samen met jou en jouw verloskundige kijken we welke zorg je van ons nodig hebt. 

(Borst)voeding
Zowel bij borstvoeding, als bij het geven van kunstvoeding, kun je bij ons rekenen op een fijne begeleiding. 

Zorgproducten 
Wij nemen standaard een kolf mee, tepelhoedjes, purelancreme, etc. Mocht het nodig zijn kun je hier tegen een aantrekkelijke prijs gebruik van maken.

Digitaal zorgdossier: 
Voor en door jou, voor en door jouw kraamverzorgende, toegankelijk voor jouw verloskundige

Deskundige begeleiding. Wij staan ingeschreven in het KCKZ en volgen regelmatig bij- en nascholingen. Zo krijg jij deskundige en professionele zorg. 

Wij vinden kwaliteit belangrijk. 

Goede zorg, op maat, met persoonlijke aandacht, daar staan we voor. En dat toetsen we. We vinden het fijn wanneer jij jouw ervaring wilt delen

Onze teamleider of praktijkopleider komt soms onaangekondigd langs om te kijken hoe de zorg bij jullie thuis gaat. We doen dit tijdens het rustuur, zodat dit niet ten koste gaat van de zorg aan jou en jullie kindje. Heb je hier bezwaar tegen? Laat dit weten tijdens het intake gesprek. 

In zo'n bezoek kijken we naar een aantal punten. Zoals tevredenheid van jullie, professionaliteit, rapportage, overdracht, informatie aan jou, zorg voor het huishouden, contact met onze organisatie etc. 

Toch klachten?

Onze kraamverzorgenden doen ons uiterste best om je een fantastische kraamweek te geven, afgestemd op jouw wensen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent dan horen wij dat graag direct. We gaan in gesprek om een oplossing te vinden. Wanneer je een gesprek niet mogelijk vindt, bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan een onafhankelijke klachtenorganisatie. Wij zijn hiervoor aangesloten bij Bo Geboortezorg, onze branche organisatie.  Klik hier voor onze klachtenregeling

Kraamzorg zit in de basisverzekering

Kraamzorg is noodzakelijke zorg, voor moeder en voor de baby. Daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Er geldt wel een wettelijke eigen bijdrage.  Afhankelijk van jouw pakket kan het zijn dat jij de eigen bijdrage betaalt, of jouw zorgverzekeraar. 

Kun je de wettelijke eigen bijdrage niet betalen? Bespreek dit dan tijdens de intake. Wij vinden het belangrijk dat iedereen voldoende zorg krijgt. Onze medewerker kan dan aan kantoor vragen deze bijdrage niet in rekening te brengen.

Op de uren voor assistentie tijdens de bevalling zit géén eigen bijdrage. 

Specificatie Tarieven