Wanneer is onze intake? 

Rond de 27e week van je zwangerschap krijg je een e-mail met de uitnodiging om jouw intake afspraak te maken. De intake spreken we het liefste af vóór je 35 weken zwanger bent. Zo heb je ruim voor dat jullie kindje geboren wordt, goede afspraken kunnen maken over jullie kraamtijd. 

Deze afspraken leggen we vast in de zorgovereenkomst. Na de intake ontvang je van ons een mail met alle afspraken die we tijdens de intake gemaakt hebben.

 

Waarom is de intake aan huis? 

Voor jouw kraamverzorgende is het makkelijker starten.

Jouw kraamzorg start met de geboorte, of in de eerste uren daarna, bij je thuis. Dit is meestal in de avond of in de nacht. Hoe fijn is het wanneer jouw kraamverzorgende jullie huis makkelijk kan vinden? Weet waar zij kan parkeren? Dat ze het beste via achterom kan komen? Het is voor haar heel prettig om voor zij de keuken inloopt, weet dat daar een grote hond zit! 

Door ons digitale dossier kan jouw kraamverzorgende voor ze naar jullie toe gaat vast even kijken welke bijzonderheden er zijn. Wanneer zij bij jullie start, is zij op de hoogte van de afspraken die voor haar en voor jullie belangrijk zijn.  

Het is ons werk om in jouw huis kraamzorg te geven. Wij doen ons werk graag veilig en goed! Door de intake aan huis te doen kunnen we gericht een aantal afspraken maken over werkomstandigheden. Bijvoorbeeld over een trapleuning, of treden die vol met spullen liggen, over klossen onder het bed, etc.  

We komen graag persoonlijk kennismaken

Kraamzorg is zorg in jouw huis. We nemen de tijd om je vertrouwd te maken met hoe wij werken. 

Als cliënt heb je recht op een zorgvuldige intake en zorg indicatie. 

In een persoonlijk gesprek is het makkelijker om persoonlijke wensen en verwachtingen bespreken. We proberen binnen onze mogelijkheden, onze zorg hierop aan te passen. We bespreken het verloop van je zwangerschap en vertellen je alles wat je moet weten over de bevalling en de kraamperiode. Op basis van jouw persoonlijke situatie kijken we welke zorg je nodig hebt. In het aantal uren kraamzorg, maar ook in de eventuele behoefte aan een gespecialiseerd kraamverzorgende.

Vroegsignalering is een belangrijk deel van ons kraamzorg werk.

Vroegsignalering betekent vroegtijdig eventuele problemen of zorgen opmerken. Door bij jullie aan huis de intake te doen, krijgen we een goed beeld van jouw gezin. Als kraamverzorgenden vinden wij het belangrijk dat wanneer er hulp nodig is, jij deze hulp ook kan krijgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met jouw verloskundige extra hulp inschakelen wanneer daar behoefte aan is. 

Waar vind ik de afspraken? 

Alle informatie uit de intake wordt opgenomen in jouw persoonlijke digitale zorgplan. Voorafgaand aan de intake kun je al een aantal gegevens controleren en aanvullen.

Wanneer alles naar wens is afgesproken ondertekenen wij beiden de zorgovereenkomst. Natuurlijk krijg je een e-mail van ons waarin alle afspraken uit de zorgovereenkomst staan. Zo is voor jullie en voor ons duidelijk wat we hebbben afgesproken. Voor meer duidelijkheid over onze leveringsvoorwaarden en wat je mag verwachten van onze kraamzorg, kijk je bij de

ALG. VOORWAARDEN KRAAMZORG

 

Hoeveel uren krijg ik? 

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol worden jouw zorguren geïndiceerd. Hierbij wordt gekeken naar jullie gezinssituatie, woonsituatie, bijzonderheden in de zwangerschap (bijvoorbeeld meerling) en de keuze voor borst- of kunstvoeding. De indicatie is het budget aan uren dat wij binnen de basisverzekering kunnen verzorgen(LIP uren). 

Mag ik minder uren?

Tijdens de intake spreken we af hoeveel uren je daadwerkelijk wenst (Afgesproken uren). Alleen op medische indicatie of uitzonderlijke omstandigheden wijken wij tijdens de kraamweek af van de afgesproken kraamzorguren. Zijn er bij jou tijdens de kraamweek uitzonderlijke omstandigheden waardoor je minder zorguren kan afnemen dan het aantal dat we hebben afgesproken in de zorgovereenkomst? Neem dan contact op met onze planning.

 

Mag ik meer uren?

Wil je meer uren dan jouw indicatie? Buiten drukteperiodes kun je uren bijkopen tegen het gangbare tarief.
Tijdens de kraamweek ontvang je het aantal afgesproken uren.

Heb je minder uren afgesproken dan jouw indicatie, en blijkt er toch behoefte aan meer zorg? Mits wij voldoende zorg besschikbaar hebben kunnen wij je dit bieden. Blijkt tijdens de kraamweek dat jouw zorgindicatie onvoldoende is, dan kan jouw verloskundige extra uren kraamzorg indiceren. 

Voor meer info, zie de informatie bij kraamweek

Basispakket?

Ideaal bij een 1e kindje. Vaak heb je meer behoefte aan uitleg. Een eerste bevalling duurt langer waardoor je meer tijd nodig hebt om te herstellen. Je hebt vaak meer vragen en hulp nodig rondom borstvoeding en de verzorging van jullie kindje. 

Het basispakket is 49 uur bij borstvoeding, 45 uur bij kunstvoeding.De meeste zorguren worden besteed aan uitleg geven, voordoen van bijvoorbeeld het badje, verschonen. Ook voor verzorging van jou en de baby is 2 uur per dag gereserveerd. 

 

Meer of minder?

Soms is er een indicatie voor meer zorg. Afhankelijk van de zorgvraag, wordt het zorgplan hierop aangepast. Er kan een indicatie of een wens zijn voor minder zorg. Bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname of doordat je minder behoefte hebt aan alle uitleg en instructie. Samen maken we een passend zorgplan. 

Tijdens de intake spreken we een aantal zorguren af. Wil je niet alle geïndiceerde uren? Spreek dit dan bij de intake af. Alleen op medische indicatie of uitzonderlijke omstandigheden wijken wij tijdens de kraamweek af van de afgesproken kraamzorguren. Zijn er bij jou tijdens de kraamweek uitzonderlijke omstandigheden waardoor je minder zorguren kan afnemen dan het aantal dat we hebben afgesproken in de zorgovereenkomst? Neem dan contact op met onze planning.

Minimum? 

Het minimum aantal kraamzorguren dat we aan je geven is 3 uur per dag. Dat is alleen moeder en kind zorg. Waarborgen van hygiëne bestaat enkel uit WC en douche en uitkoken materialen. Voor overige huishoudelijke taken is geen tijd gereserveerd. In minder dan 3 uur per dag kunnen wij geen kwaliteit van zorg geven. Het is daarom niet mogelijk om minder dan 3 uur per dag kraamzorg af te spreken.